H1 pallets

Kunststof H1 pallets huren - reinigen?  

Kunststof europallets

De kunststof H1 pallet (80x120 cm) is de meeste gebruikte kunststof europallet in de levensmiddelenmarkt in Europa. De plastic pallets zitten standaard in ons assortiment. Inmiddels zijn er meer dan 8 miljoen van deze kunststof pallets in omloop. De H1 pallets kom je dan ook overal tegen, zoals in de levensmiddelenindustrie, de verpakkingsindustrie, de automotive sector en de chemische industrie. HB verhuurt en reinigt de kunststof pallets via elke HB krattenwasserij. 

Heeft u een speciale vraag?
Of wil je meer over de verhuur van emballage items weten?

GS1 poolpallet

HB is verkozen tot het officiële poolpallet voor de veeleisende Europese levensmiddelenindustrie. Dat betekende dat de H1 kunststof pallet voldoet aan alle eisen van het GS1 keurmerk:

  • De Euro H1 is uitgevoerd met dichtgelaste palletsledes en klossen, waardoor er geen vuil kan binnendringen.
  • Op het palletdek zitten centreernokken voor het vastzetten van de euronorm stapelbakken en kratten (60x40cm).
  • Er kunnen 4 stapels bakken en kratten stabiel geplaatst worden op de H1 europallet.
  • De H1 heeft een vast tarragewicht van 18 kg. Dit maakt de H1 geschikt voor gebruik in automatische systemen, voor het nauwkeurig wegen van de lading en voor het onderling uitwisselen in een poolsysteem.

Bij de Euro H1 pallet zijn de kwetsbare palletonderdelen versterkt. De H1 heeft extra zware sledes en een verstevigde, schuine overgang van de palletsledes naar de klossen. Hiermee wordt de kans op breuk tot het minimum beperkt. De europallet heeft een temperatuurbestendigheid van -40°C tot +70°C en is eenvoudig te reinigen. H1 europallets hebben een lange levensduur, ook bij intensief gebruik.

Poolsysteem 

De H1 poolpallet circuleert in een zogenoemde 'wilde' pool. Dat wil zeggen dat elke gebruiker zijn eigen behoefte koopt of huurt bij een dienstverlener. De pool wordt echter niet beheerd door een poolbeheerder. Ruil en verrekening van de H1 pallets vindt plaats tussen de gebruikers onderling, zonder tussenkomst van een poolbeheerder. 

Machinale reiniging van kunststof pallets

De HB-locatie in Utrecht beschikt over de machinale reiniging voor kunststof pallets, palletboxen, en dolav bakken. De machine hebben we zelf ontworpen en laten maken door de enorme vraag naar reiniging. Met de machine kunnen we duizenden items per jaar verwerken. De machine reinigt niet alleen, maar stapelt ook automatisch tot een hoogte van 15 kunststof pallets. Wel voeren we de items handmatig in, zodat we ze kunnen inspecteren op beschadigingen. Deze items worden afgevoerd voor reparatie, waneer dit mogelijk is. 

Lees meer over reinigen

Kunststof Pallets via HB

HB heeft een eigen bestand aan kunststof pallets die we inzetten voor klanten. Wij zorgen ervoor dat de kunststof pallets in de juiste kwaliteit aangeleverd worden en verwachten ze ook in dezelfde staat terug. Wanneer dit niet het geval is, nemen we contact op met de klant. Op de HB locaties in Amsterdam en Bleiswijk reinigen we de kunststof pallets handmatig, en via de andere locaties doen we dit machinaal. 

Waarom HB-cRc

Kunststof pallets huren bij HB

  • Niet alleen verhuur mogelijk, ook reiniging
  • Wat uw vraag ook is, wij regelen het.
  • Exorbitant snelle service
Tekst

Zo werken wij

Groot, klein, veel, weinig, wij regelen het!

Wij gaan door. Hoe dan ook. Een onmogelijke uitdaging verdient het om een schitterende oplossing te ontmoeten.

Lees meer

Achtergrond tekst
Altijd een oplossing