Reinigen

Het gebruik van plastic kratten, palletboxen en kunststof pallets begint bij de krattenwasserij.

De HB krattenwasser en het reinigingsproces voor de CBL Fusten, E1 kratten, E2 kratten en overige kratten

Bekijk onze bedrijfsfilm

 

HB heeft het reinigingsproces voor elke krattenwasser, krattenwasserij, ingericht volgens de ARBO-ISO-HACCP-eisen. Het doel? Plastic kratten en overige emballage item via onze krattenwasserij hygiënisch schoon wassen, zodat de producten langer meegaan. De resultaten van onze krattenwasser en krattenwasserij direct ervaren? Vraag bij HB een testreiniging aan en ervaar direct de voordelen van de HB krattenwasser.

Diverse tailormade-functionaliteiten kunnen ook worden toegevoegd voor, tijdens of na het reinigingsproces. Denk hierbij aan:

  • Automatische (de)palletisering
  • Automatische (ont-)stapeling van RTI-items 
  • Hoge-druk-secties t.b.v. stickerverwijdering
  • Automatische labelverwijderaars
  • Ultra-droging
  • Filtersystemen voor pulp/zand
  • Lezen van unieke RFID-labeling
  • Bacteriologische ontsmetting middels natrium-hypochloriet of ozon
  • Registratie HACCP-meetpunten.

Het wasvolume en de RTI-typen bepalen de wijze van het proces. HB beschikt bij elke krattenwasserij over een eigen facilitaire afdeling, calculatiemodellen en een fabrikanten netwerk om de krattenwasser optimaal te laten functioneren. Dit betekent: snel en efficiënt wassen van kratten, pallets, ladingdragers of zelfs kaasplanken. Groot, klein, weinig wij regelen het wassen van de plastic kratten (o.a. CBL Versfust kratten) via onze krattenwasserij.

Praktijkregels

We kunnen op twee manieren werken voor het reinigen/wassen van CBL Versfust, kratten of pallets. De eerste optie is de "1-op-1-ruil". In dit geval zorgt HB voor de wisselvoorraad. Maar u kunt er ook voor kiezen om te werken met een eigen voorraadbuffer en een planning op basis van het principe "Vandaag-Voor-Morgen". Dit laatste betekent dat de u vandaag aangeeft welk Versfust, krat, pallet, tray-type u morgen gereinigd wil komen ophalen. Dit zorgt ervoor dat de krattenwasserij kan uitgaan van grote was-series via de HB krattenwasser, waardoor het omstellen van de krattenwasser tot een minimum aantal beperkt blijft.

ISO-normen en HACCP richtlijn

De HB krattenwasserij werkt op elke locatie met een machinale krattenwasser. Het HB-management is gespecialiseerd in de reiniging van RTI zoals CBL Versfust, E2 kratten, kunststof palletboxen, kunststof pallets (H1 pallets / Blok pallets) en kaasplanken. Het reinigingsproces is ingericht conform de gestelde kwaliteitseisen die gelden voor de opdrachtgever of branche. HB werkt conform de ISO richtlijn ISO-22000-2005 en de ISO 9001-2008 richtlijn. 

Voordelen uitbesteding via de HB krattenwasserij

Het uitbesteden van het reinigen/wassen van kratten via de krattenwasserij van HB heeft veel voordelen voor u als onderneming. Bij interesse kunnen we een testreiniging via onze krattenwasserij organiseren. Zo kun je de resultaten van de krattenwasser direct ervaren.

Meer weten? Neemt contact met ons op.  

Heeft u een speciale vraag?
Of wil je meer over de verhuur van emballage items weten?
Tekst

Zo werken wij

Groot, klein, veel, weinig, wij regelen het!

Wij gaan door. Hoe dan ook. Een onmogelijke uitdaging verdient het om een schitterende oplossing te ontmoeten.

Lees meer

Achtergrond tekst
Altijd een oplossing