HB-cRc: een operationeel team met een RTI-missie

HABÉ centrale Retourencentra (= HB-cRc) is een organisatie actief op het gebied kostenefficiënt en beheerst verwerken van ‘RTI’ binnen de logistieke trajecten van producenten-, groothandel en retailorganisaties. ‘RTI’ zijn Returnable/Re-usable Transport-Items, product- en/of ladingdragers voor eenmalig/meermalig gebruik waarmee het product door de logistieke keten beweegt, al dan niet van statiegeld voorzien om de retournering te borgen. Voorbeelden van RTI zijn: trays, fust, kratten, pallets, rolcontainers, boxen en vaten.

De directie en management van HB-cRc, verenigen meer dan 25 jaar van logistieke & RTI-ervaring. De bundeling van deze vaardigheden zorgt voor een valide en betrouwbare verwerking van de retourstromen. Daarbij wordt gewerkt conform de actuele ISO-9001 en HACCP-ISO-22000 kwaliteitseisen.

De HABÉ-organisatie is sterk in het aanbieden van de logistieke diensten gestoeld op een aansturing ‘zonder fratsen’ en het creëren van transparantie. Middels samenwerking en samenvoegen van individuele retourstromen vanuit producenten en retailorganisaties, worden vaste kosten gedeeld en is mechanisatie van de verwerkingsprocessen mogelijk. Op RTI-retourkosten besparen doen we dan ook met beide benen op de grond en het RTI-verwerkingsproces in zijn geheel in ogenschouw nemend.

Transparantie in de bijbehorende kostenmodellen en contracten is dan ook even vanzelfsprekend als vaardigheid en snelheid. HB-cRc zorgt dan ook voor reductie en risicobeheersing van de logistieke RTI-kosten.

Het werkgebied van HABÉ centrale Retourencentra richt zich simpelweg tot het efficient verwerken van de product- en ladingdragers welke door producenten retour ontvangen worden vanuit de retail-supplychain.